Infracrveni grejni paneli

Udobnost i ekonomičnost
Energetska efikasnost

ECOSUN plafonski paneli koriste princip zračnog grejanja (tzv. infracrveno grejanje). Jedinstvena završna obrada površine i ravnomerna distribucija temperature po površini panela obezbeđuju izlaz maksimalnog udela toplotne energije u obliku zračenja, dok se konvekcijski element svede na minimum.
Sa stanovišta ugradnje, grejne ploče bi idealno trebalo da budu postavljene u horizontalnom položaju neposredno ispod plafonske konstrukcije ili direktno unutar nje (spušteni plafoni). Ova pozicija omogućava postizanje najveće efikasnosti i intenziteta sunčevog zračenja. Kada se grejni paneli postavljaju u vertikalnom položaju, preneta energija se ne gubi. Udeo grejanja putem konvekcije je samo veći. Ecosun U+ su opremljeni termoosiguračem, koji omogućavaju ugradnju kako na zid (vertikalno) tako i na plafon (horizontalno). Ecosun VT zračeći paneli su namenjeni isključivo za upotrebu u spuštenim plafonima kao poluugradne plafonske pločice.

ECOSUN BASIC je „glatka” verzija ECOSUN U+ panela. Tip panela Basic nema površinsku završnu obradu Thermocristal, već samo otporan beli praškasti plastični premaz sa strukturom narandžaste kore. Odsustvo završne obrade Thermocristal površine rezultira delimičnim smanjenjem komponente zračenja u korist konvektivnog prenosa toplote. Međutim, glatka površina je znatno lakša za održavanje i čišćenje. ECOSUN Basic je stoga posebno pogodan za zdravstvene ustanove ili za korisnike sa problemima astme ili alergijama. Standardna boja panela je bela. Moguće i druge boje prema RAL uzorku. Asortiman zračećih panela je upotpunjen ALU ramom za uokvirivanje perifernih ivica panela, ramom za ugradnju panela u gipsane i gipsane plafone i sistemom kablovskog kačenja.

Posetite našu prodavnicu

Pronađite proizvode za grejni sistem koji su odmah dostupni po jedinstvenim cenama, uz brzu i sigurnu uslugu.