Kontroleri i termostati

Udobnost i ekonomičnost
Minimalna potrošnja energije

Kontroleri i termostati koriste se za uobičajena okruženja – odnosno za porodične kuće, stanove, kancelarije, prodavnice, škole itd.
Termostat (regulator) se obično nalazi direktno u unutrašnjosti zagrejane prostorije i upravlja priključenim grejanjem na osnovu praćenih parametara (temperatura vazduha u prostoriji, temperatura poda).
Termostati mogu biti analogn i ili digitalni (programabilni), mogu da očitaju sobnu temperaturu i/ili temperaturu poda (podno grejanje) i imaju različite opcije podešavanja i programiranja.

Za spoljnu regulaciju (zaštita od smrzavanja trotoara, prilaza, nadstrešnica i odvodnih cevi, zaštita cevi od smrzavanja) i industrijsku regulaciju (radionice, proizvodni pogoni, skladišta itd.), potrebni su specifični parametri. Na primer, očitavanje ne samo temperature već i vlažnosti, nestandardnih opsega merene temperature, veće robusnosti temperaturnih senzora, otpornosti na vlagu, veće IP pokrivenosti i tako dalje. Izvođenje i dizajn takve regulacije stoga zavisi od ovih zahteva i stoga se ne koristi za standardno grejanje.

Za regulaciju grejanja koriste se drugi uređaji koji ne moraju da se priključe direktno na izvor grejanja. Tu spadaju regulacioni uređaji za kontrolu slabljenja i vremenski prekidači sa mogućnošću programiranja koji rade zajedno sa drugim regulacionim elementom ili uređajem koji može da isključi neke uređaje (kola) u vreme „potražnje“ i na taj način smanji zahteve za veličinom glavnog prekidača za zgradu.

Postoji i druga oprema koja ne mora nužno biti povezana direktno na grejanje. Ovo uključuje, na primer, regulatore za temperaturu slabljenja i programabilne tajmerske prekidače koji rade zajedno sa drugim regulacionim elementima ili uređajima koji isključuju određene uređaje (kola) u slučaju velike potrošnje i na taj način smanjuju zahtev za veličinom glavnog prekidača zgrade.

Posetite našu prodavnicu

Pronađite proizvode za grejni sistem koji su odmah dostupni po jedinstvenim cenama, uz brzu i sigurnu uslugu.