Brzi linkovi
Društvene mreže
Veleprodaja i inženjering

Milana Rakića 6, Beograd

+381 11 369 11 87
+381 11 2650 520

Veleprodaja email

Maloprodaja i izložbeni salon

Bulevar kralja Aleksandra 183, Beograd

+381 11 308 51 27
+381 11 240 10 92

Maloprodaja email

Keramički i kameni podovi

Električno podno grejanje - keramički i kameni podovi

Direktno i akumulaciono grejanje

Direktno grejanje u keramičkim i kamenim podovima

Direktni grejni sistem zahteva instalisanu snagu i do 150 W/m2 (u zavisnosti od kvaliteta toplotne izolovanosti prostorija) a grejni kablovi su smešteni blizu površine poda, obično u donjem delu betonskog sloja maksimalne debljine 5 cm.

Ovaj sistem može biti instaliran kao osnovni ili dodatni grejni sistem. Kao osnovni, to je jedini grejni sistem u prostoriji, a kao dodatni prati neki drugi sistem npr. radijatore.

Osnovni grejni sistem je napravljen tako da pokrije ukupan gubitak toplote i obezbedi potpuno grejanje, dok je dodatni izveden tako da obezbedi topao i ugodan pod.

Kada je sistem instaliran kao direktni grejni sistem, treba koristiti grejne kablove sa maksimalnom snagom 18 W/m, a jednostavnu i brzu instalaciju će obezbediti montažna traka.

Alternativno se može koristiti grejna mrežica maksimalne snage 150 W/m2.

Da bi se iskoristio optimalni komfor i ekonomičnost sistema treba koristiti termostat sa prostim ili inteligentnim tajmerima kao što je DEVIreg™ 535.

Takođe, za instalaciju direktnog grejnog sistema, je bitno da je podna konstrukcija dobro izolovana tako da je gubitak toplote na dole sveden na minimum i da je sprečen odlazak toplote u zidove ili susedne prostorije.

Skoro svi tipovi podnih obloga su pogodni za podove u koje se instaliraju grejni kablovi, ali uvek treba konsultovati prodavca podne obloge.

Podno grejanje keramičkih i kamenih podova

GARANCIJA 10 GODINA

Akumulaciono grejanje u keramičkim i kamenim podovima

Akumulaciono grejanje je konstruisano za korišćenje na prizemnim podovima kuća, kancelarija, ustanova gde je moguće korišcenje električne energije tokom perioda niže tarife.

Grejni kablovi se zalivaju betonom debljine 7-12 cm koji akumulira toplotu proizvedenu tokom perioda niže tarife.

Kada je instaliran sistem za akumulaciono grejanje teba koristiti Deviflex™ sa minimalnom snagom od 18 W/m. Osim toga, Devifast™ traka obezbeđuje brzu i laku instalaciju.

Alternativno se može koristiti grejna mrežica, snage do 200 W/m2.

Za kontrolu temperature akumulacionog grejnog sistema treba koristiti termostat DEVIreg™ 535, koji su dizajnirani tako da štede energiju i regulišu akumulaciju toplote tokom perioda niže tarife.

Skoro svi tipovi podnih obloga su pogodni za podove u koje je instalirano akumulaciono grejanje, ali treba konsultovati prodavca podne obloge u vezi sa temperaturnom tolerancijom i vrstama lepka koji se koristi.